ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ ΜΙΛΤΟΣ - LIVE 2K23

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 22 Απριλίου, 2023: Μίλτος Κυριλλίδης – Miltos Kirillidis || Live 2k23

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 22 Απριλίου, 2023: Μίλτος Κυριλλίδης - Miltos Kirillidis || Live 2k23

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 22 Απριλίου, 2023:
Μίλτος Κυριλλίδης – Miltos Kirillidis || Live 2k23

 
Ένα καταπληκτικό μουσικό πρόγραμμα παρουσιάζει ο αγαπητός μας φίλος Μίλτος Κυριλλίδης στο τραγούδι και στη λύρα. 

Ο Μίλτος Κυριλλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Κατάγεται από την περιοχή της Νικόπολης του Πόντου και συγκεκριμένα από’ το χωριό Ασαρτσούχ (Περιφερεια Τοκάτης). Οι πρόγονοί του εγκαταστάθηκαν στη Γαλανόβρυση Ελασσόνας του νομού Λαρίσης το 1923 και έπειτα στην Αθήνα. Το πρώτο σκίρτημα με την ποντιακή παράδοση εμφανίστηκε όταν πρωτοήρθε σε επαφή με το ηχόχρωμα της λύρας σε ηλικία 10 ετών. Ο ίδιος δηλώνει θαυμαστής της ποντιακής διαλέκτου και των αυθεντικών τραγουδιών του Πόντου. Τέλος συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό εμφανίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 
Στην ζωντανή ηχογράφηση που έγινε στο Χαϊδάρι παίζουν οι μουσικοί:

Λύρα – τραγούδι : Μίλτος Κυριλλίδης
Πλήκτρα : Kώστας Φουλίδης
Νταούλι : Kώστας Αθανασίου
 
Συγχαρητήρια στον Μίλτο και τους συνεργάτες του! Πάντα επιτυχίες!
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΠΛΕΞΟΝ ΤΑ ΔΕΚΑ ΔΑΧΤΥΛΑΣ

Radio Trapezounta Boston
Dedicated to the Musical Traditions of Hellenic Pontos

🔴https://www.radiotrapezounta.com
🔴https://www.trapezounta.com
🔴http://bit.ly/RadioTrapezountaBoston

© [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], [2023].Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], with appropriate and specific direction to the original content.
© [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], [2023].Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η επανάληψη αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον δημιουργό ή / και τον ιδιοκτήτη αυτού του ιστότοπου απαγορεύεται αυστηρά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα και σύνδεσμοι με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί πλήρης και σαφής πίστωση στους [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση στο αρχικό περιεχόμενο