Έφη Μωυσιάδου - Pastry Chef Γένους Θηλυκού

Έφη Μωυσιάδου – Pastry Chef Γένους Θηλυκού

Έφη Μωυσιάδου - Pastry Chef Γένους Θηλυκού

 

Έφη Μωυσιάδου – Pastry Chef Γένους Θηλυκού 
 
Από το αφιέρωμα “Pastry Chef Γένους Θηλυκού – Οι Γυναίκες στη Κορυφή της Ζαχαροπλαστικής” του περιοδικού Food Service (Τεύχος 154 – Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2023) με μεγάλη χαρά  σας παρουσιάζουμε το αφιέρωμα στην Έφη Μωυσιάδου, μία ταλαντούχα pastry chef η οποία κατάγεται από την Χαρίεσσα Ημαθίας ενώ ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια. Την ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!
 
“Έφη Μωυσιάδου: Όραμα για την Γαστρονομία:
«Να έχουμε συνεχώς βελτίωση στην τεχνογνωσία και στη γεύση.
Παράλληλα να εκπαιδεύουμε νέους επαγγελματίες καταρτισμένους, καθώς αυτοί θα αποτελέσουν το μέλλον.»
 
Chef’s ID:
ΟΝΟΜΑ: Έφη
ΕΠΟΝΥΜΟ: Μωυσιάδου
ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Τμήμα R&D (Έρευνας και Ανάπτυξής συνταγών)
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ: Απολλώνιων, Όμιλος Καραμολέγκος
CHEF(S) – ΠΗΓΕΣ ΕΜΝΕΥΣΕΙΣ: Pierre Hermé και Maxime Frederic, ο πρώτος γιατί χειρείζεται με ευφυϊα την έρευνα και ανάπτυξη συνταγών και ο δεύτερος γιατί θεωρώ ότι είναι ο ορισμός της δημιουργικότητας. 

 

Q: Γιατί επιλέξατε τη ζαχαροπλαστική ως επάγγελμα;
A
: Οντας κάποια χρόνια στο εμπόριο σοκολατοειδών ντροίόντων, όταν άρχισε η κρίση ήθελα να εντάξω στα καταστήματά μας τη ζαχαροπλαστική. Δεν είχα όμως καμία εμπειρία, Αποφάσισα να πάω σε σχολή και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ανακάλυψα περισσότερα από ένα επάγγελμα, ανακάλυψα ένα πάθος.
 
Q: Ποια είναι τα στοιχεία της ζαχαροπλαστικής ως επαγγέλματος;
A: Η ζαχαροπλαστική είναι συναρπαστικό επάγγελμα που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και o ζαχαροπλάστης είναι ένας αληθινός καλλιτέχνης που θα μπορέσει να εκφράσει όλη του τη δημιουργικότητα μόλις κατακτήσει πλήρως τις βασικές τεχνικές. Απαραίτητα στοιχεία είναι αρχικά η κατάκτηση της Τέχνης, η αφοσίωση, η δημιουργικότητα, η Τόλμη. Χρειάζεται οργανωτικότητα, υπομονή, ομαδική εργασία, Προσοχή στη λεπτομέρεια και πολλή δουλειά.
 
Q: Ποια θεωρείτε πως είναι για εσάς τα γεγονότα-σταθμοί στην επαγγελματική σας πορεία και γιατί;
A: Για μένα είναι ένα συνεχόμενο ταξίδι χωρίς σταθμούς και προορισμό. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που μου δημιουργεί συναισθήματα, άλλοτε χαρούμενα και άλλοτε δυσάρεστα.
 
Q: Αντιμετωπίζετε ή αντιμετωπίσατε διστακτικότητα ή επιφυλακτικότητα από συναδέλφους σας ή πελάτες σας σχετικά με τη μαγειρική σας ικανότητα;
A: Το αντίθετο θα έλεγα. Ακούω πολύ κολακευτικά σχόλια για τη δουλειά μου από συναδέλφους και πελάτες.
 
Q: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
A: Δεν κάνω ποτέ σχέδια για το μέλλον.
 
Q: Ποιες είναι οι τάσεις στη ζαχαροπλαστική διεθνώς και πώς εσείς προσπαθείτε ή όχι να τις ακολουθήσετε; 

A: Οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο προσεκτικοί με την υγεία τους και αναζητούν γλυκά και επιδόρπια που ακολουθούν τις διατροφικές τους συνήθειες. Υπάρχει ζήτηση για επιδόρπια που έχουν χαμηλότερες θερμίδες, ζάχαρη, λιπαρά και τεχνητά συστατικά.

 

Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών γλυκαντικών όπως μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή πουρέ φρούτων αντί για ραφιναρισμένη ζάχαρη. Χρησιμοποιούνται επίσης αλεύρια χωρίς γλουτένη, εναλλακτικά γάλατα φυτικής προέλευσης και υγιή λίπη, όπως το αβοκάντο ή το λάδι καρύδας.

Στην πραγματικότητα καθένας πρέπει να κάνει αυτό που πιστεύει.

Σέβομαι όλες αυτές τις νέες τάσεις. Είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχουν επιλογές για όλους.
Προσπαθώ να μειώσω τη ζάχαρη και μη χρησιμοποιώ χρώματα, όσο το δυνατόν.
 
 
Δείτε όλο το αφιέρωμα και όλο το περιοδικό εδώ:
https://issuu.com/digital_content/docs/food_154
 
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Lucy Anna Taliadoros από την Compupress που μας έδωσε την άδεια για την αναδημοσίευση του άρθρου!
 
Έφη Μωυσιάδου - Pastry Chef Γένους Θηλυκού

Radio Trapezounta Boston
Dedicated to the Musical Traditions of Hellenic Pontos

🔴https://www.radiotrapezounta.com
🔴https://www.trapezounta.com
🔴http://bit.ly/RadioTrapezountaBoston

© [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], [2023].Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], with appropriate and specific direction to the original content.
© [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], [2023].Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η επανάληψη αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον δημιουργό ή / και τον ιδιοκτήτη αυτού του ιστότοπου απαγορεύεται αυστηρά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα και σύνδεσμοι με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί πλήρης και σαφής πίστωση στους [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση στο αρχικό περιεχόμενο.