ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1611ης ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

1611ης ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

1611ης ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΤΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

1611ης ΠΑΝΗΓΥΡΗΣΤΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ»

Tο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» διοργανώνουν στην Καστανιά Ημαθίας, την Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 την 1611η Πανηγυρική Εορτή του Δεκαπενταυγούστου, η οποία αποτελεί συνέχεια της Eθνικό-θρησκευτικής παράδοσης του Ελληνισμού στον Αλησμόνητο Πόντο.

Στην Πανήγυρη, θα συμμετέχουν τιμητικά εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων του «Αγίου Ιωάννου Βαζελώνα» και του «Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα», μεταφέροντας τις Σεπτές Εικόνες του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα που αποθησαυρίζεται στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα που αποθησαυρίζεται στο Ροδοχώρι Ναούσης, για να συνεορτάσουν με τη Σεπτή Εικόνα της Σουμελιώτισσας.

Η φετινή εκδήλωση στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και αγάπης στον απανταχού Ελληνισμό και το μήνυμα αυτό, από τα καμπαναριά της Σουμελιώτισσας θα ενωθεί με τους ήχους της καμπάνας του μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά στον αλησμόνητο Πόντο, όπου θα λειτουργήσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και θα ακουστεί έτσι για μια φορά ακόμα ότι Ποντιακός Ελληνισμός είναι ζωντανός και συνεχίζει δίνοντας το παρόν ως αδιάσπαστο μέλος του συνόλου του Ελληνισμού.

Στις εκδηλώσεις θα παραστούν και θα τιμήσουν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της εκκλησίας, της πολιτείας, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, της περιφερειακής και δημοτικής αυτοδιοίκησης, ποντιακών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και λοιπών φορέων.

Των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων. 

 

Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και Σωματείο «Παναγία Σουμελά»
Σωματείο «Παναγία Σουμελά»
Γραφείο: Τηλ.: 2310271812-271336, Fax: 2310-285343, emailinfo@panagiasoumela.gr
Προσκύνημα: Τηλ.: 2331088139, Fax: 23310 88137

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1611ης ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

Radio Trapezounta Boston
Dedicated to the Musical Traditions of Hellenic Pontos

🔴https://www.radiotrapezounta.com
🔴https://www.trapezounta.com
🔴http://bit.ly/RadioTrapezountaBoston

© [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], [2018].Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], with appropriate and specific direction to the original content.
© [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], [2018].Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η επανάληψη αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον δημιουργό ή / και τον ιδιοκτήτη αυτού του ιστότοπου απαγορεύεται αυστηρά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα και σύνδεσμοι με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί πλήρης και σαφής πίστωση στους [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση στο αρχικό περιεχόμενο.