ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΛΟΥΜΙΔΟΥ 2023 Νο4

Ειδική αναφορά στη Γεύση Τουλουμίδου και στην υπέροχη φιλοξενία της από την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Λι (Elizabeth Lee)

Ειδική αναφορά στη Γεύση Τουλουμίδου και στην υπέροχη φιλοξενία της από την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Λι

Ειδική αναφορά στη Γεύση Τουλουμίδου και στην υπέροχη φιλοξενία της από την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Λι (Elizabeth Lee)

 

Πηγή: xanthipost.gr
https://bit.ly/GefsiTouloumidou

Είχα τη χαρά να γνωρίσω τη Βόρεια Ελλάδα, της οποίας, το σημαντικότερο κεφάλαιο, είναι οι άνθρωποί της!

Γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα η 247η επέτειος της Ημέρας Ανεξαρτησίας την Ηνωμένων Πολιτειών – Ειδική μνεία στη Γεύση Τουλουμίδου από την Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι.

Η φετινή εκδήλωση ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερη αφού ήταν η αποχαιρετιστήρια για τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι, η οποία έχοντας ολοκληρώσει τον τριετή κύκλο της θητείας της ως επικεφαλής του Προξενείου στη Θεσσαλονίκη και αναχωρεί για το Ισραήλ. Την κ. Λι θα διαδεχθεί ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζέρι Ισμαϊλ, ο οποίος πρόκειται να αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 16 Αυγούστου.

Πρόξενος ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Λι : Είχα τη χαρά να γνωρίσω τη Βόρειο Ελλάδα, της οποίας, το σημαντικότερο κεφάλαιο, είναι οι άνθρωποί της.

Προσκεκλημένη του Πρέσβη και της Γενικής Προξένου η κ. Γεύση Τουλουμίδου παραβρέθηκε για δεύτερη χρονιά στη δεξίωση για τον εορτασμό της ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στους καλεσμένους και η κ. Γεύση Τουλουμίδου, οικοτέχνης, μελισσοκόμος και δραστήρια επιχειρηματίας της περιοχής μας, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά , στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στους κήπους του Αμερικανικού Κολλεγίου ΑΝΑΤΟΛΙΑ, στα πλαίσια του εορτασμού της 247ης επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η κ. Τουλουμίδου εκπροσώπησε επάξια την περιοχή μας αφού έχει γίνει γνωστή πανελληνίως ως μία δραστήρια και επιτυχημένη επιχειρηματίας -γυναίκα της υπαίθρου και της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, με ποντιακή καταγωγή.

Γεύση Τουλουμίδου, Οικοτέχνης Μελισσοκόμος: Εύχομαι και ελπίζω τα μισά από αυτά που επικοινώνησα και πρότεινα για την περιοχή μας , να γίνουν πραγματικότητα!

Συγκινημένη και αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της για την ανάδειξη της ορεινής περιοχής αλλά και της Ξάνθης, η κ. Γεύση Τουλουμίδου μίλησε με θερμά λόγια στην κάμερα του xanthipost.gr για την εμπειρία της και την ιδιαίτερη μνεία στο όνομά της από την Πρόξενο ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Λι κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας ομιλίας της. Η κ. Τουλουμίδου στα πλαίσια των δηλώσεων της αναφέρθηκε και στις προτάσεις που υπέβαλλε για την ανάδειξη της περιοχής και ευελπιστεί στη θετική ανταπόκριση εκ μέρους των αρμοδίων.

Θέλουμε να ζωντανέψει η Ξάνθη και η ορεινή περιοχή, έχουμε πολλές ομορφιές κι έχουμε ανθρώπους που θέλουν να τις προβάλλουν με κάθε τρόπο

Μεταξύ άλλων η κ. Τουλουμίδου πρότεινε να συνεχιστούν οι εκπαιδευτικές δράσεις των σπουδαστών του ΑΝΑΤΟΛΙΑ στην ορεινή περιοχή, να κατατεθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση ώστε οι στρατιωτικοί ακόλουθοι που επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα με έδρα την Αλεξανδρούπολη να έρχονται και στην περιοχή μας και τέλος μίλησε για τη διοργάνωση μίας ημερίδας για την μελισσοκομία στον Πόντο σε συνεργασία με το κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, την αμερικανική πρεσβεία και το γενικό προξενείο των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί τέλος ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και ιερωμένοι πολλών θρησκειών.

 

ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΛΟΥΜΙΔΟΥ 2023 Νο4
ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΛΟΥΜΙΔΟΥ 2023 Νο3
ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΛΟΥΜΙΔΟΥ 2023 Νο1
ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΛΟΥΜΙΔΟΥ 2023 Νο2

Radio Trapezounta Boston
Dedicated to the Musical Traditions of Hellenic Pontos

🔴https://www.radiotrapezounta.com
🔴https://www.trapezounta.com
🔴http://bit.ly/RadioTrapezountaBoston

© [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], [2018].Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], with appropriate and specific direction to the original content.
© [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], [2018].Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η επανάληψη αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον δημιουργό ή / και τον ιδιοκτήτη αυτού του ιστότοπου απαγορεύεται αυστηρά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα και σύνδεσμοι με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί πλήρης και σαφής πίστωση στους [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση στο αρχικό περιεχόμενο