Christos Kaliontzidis Trio

Έρχεται το τριήμερο “1st Jazzèt on Kosmos Music Festival” 12-13-14 Μαϊου, 2023

Έρχεται το τριήμερο "1st Jazzèt on Kosmos Music Festival" 12-13-14 Μαϊου, 2023

Έρχεται το τριήμερο “1st Jazzèt on Kosmos Music Festival” 12-13-14 Μαϊου, 2023

 

 Έρχεται το τριήμερο “1st Jazzèt on Kosmos Music Festival”

Ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός με την συμμετοχή γνωστών και αγαπημένων μουσικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Jazzèt Music Hall στις 12, 13 και 14 Μαΐου και θα είναι αφιερωμένο στις Μουσικές του Κόσμου.


Το “1st Jazzèt on Kosmos Music Festival” στην Αθήνα είναι ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό  γεγονός με την συμμετοχή των εξαίρετων μουσικών, Haid Yazdjian Trio, Lamia Bedioui Trio και Christos Kaliontzidis Trio.

Στις 12, 13 και 14 Μαίου 2023, στις 9.30 το βράδυ, η ομάδα του Jazzèt και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, συνθέτης και κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής διοργανώνουν στον όμορφο χώρο του Jazzèt Music Hall, ένα τριήμερο φεστιβάλ  το “1st Jazzèt on Kosmos Music Festival”, αφιερωμένο στις Μουσικές του Κόσμου. 

Την έναρξη του φεστιβάλ, την Παρασκευή 12 Μαίου, την αναλαμβάνει o βιρτουόζος oυτίστας και συνθέτης Haig Yazdjian με τους Τάσο Πούλιο και Θάνο Χατζηαναγνώστου,  όπου θα παρουσιάσουν συνθέσεις από την προσωπική δισκογραφία του και θα εξερευνήσουν  τόπους  του  αυτοσχεδιασμού, ανοίγοντας νέους δρόμους σε μια μουσική που όσο ορίζεται γεωγραφικά, τόσο παγκόσμια είναι ταυτόχρονα. 

Το Σάββατο 13 Μαίου η “φωνή της Βόρειας Αφρικής” Lamia Bedioui θα παρουσιάσει μαζί με τους Γιώργο Βουρνά και Σόλη Μπαρκή ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την πλούσια και πρωτότυπη παράδοση της Σαρδηνίας.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Μαίου, από τον Χρήστο Καλιοντζίδη με την πεντάχορδη ποντιακή του λύρα, μαζί με τους Θωμά Μελετέα και Γιάννη Γκραίκο σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που στόχο έχει να ζωντανέψει μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και της Ανατολής κάτω από ένα νέο πρίσμα. 

Haig Yazdjian

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΙΟΥ, 21:30

HAIG YAZDJIAN TRIO 

HAIG YAZDJIAN / ΟΥΤΙ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ 

ΤΑΣΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ / ΚΑΝΟΝΑΚΙ 

ΘΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ / ΝΤΡΑΜΣ 

Ο Haig Yazdjian θεωρείται μια από τις μεγάλες μορφές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπου το παραδοσιακό συναντά το μοντέρνο και ενώνει τις δύο πλευρές της αξιοσημείωτης μουσικής του προσωπικότητας: τον βιρτουόζο παραδοσιακό και τον ανήσυχο καινοτόμο καλλιτέχνη.  

Παρέα με τους Τάσο Πούλιο στο κανονάκι και τον Θάνο Χατζηαναγνώστου στα ντραμς θα παρουσιάσουν συνθέσεις από την προσωπική δισκογραφία του και θα εξερευνήσουν  τόπους  του  αυτοσχεδιασμού, ανοίγοντας νέους δρόμους σε μια μουσική που όσο ορίζεται γεωγραφικά, τόσο παγκόσμια είναι ταυτόχρονα. 

Lamia Bedioui

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ, 21:30 

LAMIA BÈDIOUI, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ – CANTI DI SARDEGNA  

LAMIA BEDIOUI : ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΡΝΑΣ : ΚΙΘΑΡΑ, ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ, ΦΛΟΓΕΡΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ 

ΣΟΛΗΣ ΜΠΑΡΚΗ : ΚΡΟΥΣΤΑ 

Η τραγουδίστρια Lamia Bedioui παρέα με τους μουσικούς Γιώργο Βουρνά και Σόλη Μπαρκή θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την πλούσια και πρωτότυπη παράδοση της Σαρδηνίας. 

Θα ακουστούν σε διασκευή, κομμάτια διαχρονικά που σχετίζονται με την καθημερινότητα των ανθρώπων κατά τον παραδοσιακό τρόπο: νανούρισμα (anninia), χορός (ballo), τραγούδι πηδηχτό (duru duru), μοιρολόι (attitu), θρησκευτικό τραγούδι (gosos), τραγούδι σε ποιητική φόρμα (mutettus)… 

Τραγούδια που εκφράζουν τη χαρά της ζωής, τη ζωντάνια, τις ελπίδες αλλά και την αίσθηση του τραγικού ενός μεσογειακού λαού με ισχυρές ρίζες στην παράδοσή του και αγάπη για την ελευθερία. 

 


Christos Kaliontzidis Trio

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ, 21:30 

CHRISTOS KALIONTZIDIS TRIO 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΙΟΝΤΖΙΔΗΣ / ΠΕΝΤΑΧΟΡΔΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ / ΤΡΑΓΟΥΔΙ 

ΘΩΜΑΣ ΜΕΛΕΤΕΑΣ  / ΟΥΤΙ  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΡΑΙΚΟΣ / ΚΡΟΥΣΤΑ 

Ο Χρήστος Καλιοντζίδης μαζί με τους Θωμά Μελετέα και Γιάννη Γκραίκο θα βρίσκονται στο Jazzèt Music Hall με μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που στόχο έχει να ζωντανέψει μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και της Ανατολής κάτω από ένα νέο πρίσμα. 

Η ποντιακή μουσική παράδοση αποτελεί το κυριότερο στοιχείο βιωματικής εμπειρίας για το Χρήστο Καλιοντζίδη που ηγείται αυτής της ιδέας. Αυτή η βιωματική σχέση, που γεννά την ανάγκη για διαιώνιση ενός ήχου που επιβιώνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια και αναπροσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, έδωσε την αφορμή για τη σύσταση αυτής της μουσικής ομάδας που απαρτίζεται από τον ίδιο στην πεντάχορδη ποντιακή λύρα και το τραγούδι, το Θωμά Μελετέα στο ούτι και τον Γιάννη Γκραίκο σε ένα πρωτότυπο σετ κρουστών. 

Η παράσταση περιλαμβάνει διασκευές παραδοσιακών συνθέσεων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας καθώς και νέες συνθέσεις του Χρήστου Καλιοντζίδη και του Θωμά Μελετέα. Ένα ακόμη ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως μέρος της δομείται κατά τα πρότυπα του Περσικού radif, μιας μουσικής φόρμας, η οποία συνδυάζει αυτοσχεδιαστικά μέρη, οργανικές και φωνητικές συνθέσεις καθώς και ρυθμικά στοιχεία. Το συγκεκριμένο radif έχει ως πυλώνες τους τρείς βασικότερους μακρόσυρτους σκοπούς της Ματσούκας του Πόντου. Δημιουργείται μια ροή εναλλαγής ηχοτοπίων που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του φιλόμουσου κοινού, μέχρι το τελευταίο λεπτό. 

Ένα φεστιβάλ που θα φέρει τον καλλιτεχνικό πλούτο από τις  μουσικές του κόσμου, κοντά στο φιλόμουσο κοινό του Jazzèt.

Εισιτήριο ανά συναυλία 10€  – Εισιτήριο για όλες τις συναυλίες του φεστιβάλ 25€

Κρατήσεις 210 5815626

Jazzét – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 99, ΧΑΪΔΑΡΙ, 12461, 2105815626 
www.musicenterathens.com / [email protected] 

Από την σελίδα:

https://popaganda.gr/newstrack/culture/erchetai-to-triimero-quot-1st-jazzet-on-kosmos-music-festival-quot/

Ευχαριστούμε την κ. Ασημίνα Αλεξανδροπούλου για το δελτίο τύπου. 

Christos Kaliontzidis Trio

Radio Trapezounta Boston
Dedicated to the Musical Traditions of Hellenic Pontos

🔴https://www.radiotrapezounta.com
🔴https://www.trapezounta.com
🔴http://bit.ly/RadioTrapezountaBoston

© [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], [2018].Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], with appropriate and specific direction to the original content.
© [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], [2018].Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η επανάληψη αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον δημιουργό ή / και τον ιδιοκτήτη αυτού του ιστότοπου απαγορεύεται αυστηρά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα και σύνδεσμοι με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί πλήρης και σαφής πίστωση στους [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση στο αρχικό περιεχόμενο.