Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Κύπρο 2023

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Κύπρο

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Κύπρο

 
Στην μαρτυρικό νησί της Κύπρου, θα τιμηθεί ανήμερα της επετείου μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε μία εκδήλωση όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Λάζαρος Καμπουρίδης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία, σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Σωματείο Δράσης “Νίκος Καπετανίδης”, η Ένωση Ελλήνων Κύπρου και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, στην Μεγαλόνησο Κύπρο θα χτυπήσει η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού την Παρασκευή 19 Μαίου 2023 καθώς σε πνεύμα ενότητας τα σωματεία: Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου. Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου. Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης. Υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.
 
Θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο πολιτιστικό κέντρο Αρχάγγελος της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο Λευκωσίας με ώρα έναρξης την 18.30.
 
Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών ημών και εκδήλωση αφιερωμένη στον σκοπό της ημέρας στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου.
 
Καίριας σημασίας η παρουσία και ομιλία του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος τιμώντας τον λόγο του κατά την εκδήλωση των Καπετανίδειων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2022 όπου ήταν κεντρικός ομιλητής με την ιδιότητα του υποψηφίου προέδρου με θέμα την ηρωική συνεισφορά των Εθνομαρτύρων Νίκου Καπετανίδη και Ευαγόρα Παλληκαρίδη, είχε αποδεχθεί την πρόσκληση μας να είναι παρών ως πρόεδρος στην Λευκωσία σε εκδήλωση για την Γενοκτονία εφόσον θα εκλέγετο.
 
ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙΤΑΙ.

Η αποστολή του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης κοσμείται με την συμμετοχή του Λάζαρου Καμπουρίδη, αντιστράτηγο εν αποστρατεία που θα εκφωνήσει τον ιστορικό λόγο της ημέρας.
 
Τους δημοσιογράφους Φόρη Πεταλίδη και Ρωμανό Κοντογιαννίδη που θα εκπροσωπούν τα Ποντιακά ΜΜΕ ” Εύξεινος Πόντος” και ” Pontos news”. Τον Θεοχάρη Σιδηρόπουλο πρόεδρο του αδερφού Ποντιακού Πολιτιστικού συλλόγου Νικόπολης Θεσσαλονίκης. Τον ηθοποιό και φίλο του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Τάσο Νούσια. Τον φίλο του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Χρήστο Ακριτίδη ερμηνευτή Ποντιακής Μουσικής. Τον Στέφανο Πελεκανή παραδοσιακό ερμηνευτή της Κύπρου. Τον Χάρη Φωκά εκπρόσωπο της αδελφικής Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος.
 
Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τα διοικητικά συμβούλια των Ελλήνων Ποντίων Κύπρου και του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου και αντίστοιχα τους προέδρους Λίνα Φενερίδου και Ξένη Ξενοφώντος για την άριστη συνεργασία σε πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς.
 
Όλους τους χορηγούς,το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου,την εταιρεία Αιγέας, εθελοντές και συμπαραστάτες,τα καλλιτεχνικά σχήματα,την Ιερά Μονή Κύκκου για την δωρεάν παραχώρηση του όμορφου χώρου της.
 
Ευχαριστούμε το προσωπικό της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την άψογη συνεργασία και συνεννόηση όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας.
 
Στις παράλληλες εκδηλώσεις του το Σωματείο Νίκος Καπετανίδης θα προβεί σε επίσκεψη στο Μουσείο της ΕΛΔΥΚ στην Μαλούντα.
 
Θα τελέσει τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων της ΕΟΚΑ.
 
Θα καταθέσει στεφάνι τόσο στα Φυλακισμένα Μνήματα όσο και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας τιμώντας την μνήμη των ηρώων πεσόντων μαχητών που υπερασπίστηκαν το ημέτερο Πάτριο έδαφος κατά την διάρκεια της βαρβαρότητας του Αττίλα το 1974.
 
Πόντος- Κύπρος ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.
 
Ζήτω η Ελλάς.
 
 
Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Κύπρο 2023
Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Κύπρο 2023 Νο2
Ο Γιώργος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, ο Τάσος Νούσιας ηθοποιός, η Λίνα Φενερίδου πρόεδρος των Ελλήνων Ποντίων Κύπρου και ο Χρήστος Ακριτίδης, στο γεύμα που δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τους διοργανωτές στους συντελεστές της εκδήλωσης μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Radio Trapezounta Boston
Dedicated to the Musical Traditions of Hellenic Pontos

🔴https://www.radiotrapezounta.com
🔴https://www.trapezounta.com
🔴http://bit.ly/RadioTrapezountaBoston

© [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], [2018].Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], with appropriate and specific direction to the original content.
© [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], [2018].Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η επανάληψη αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον δημιουργό ή / και τον ιδιοκτήτη αυτού του ιστότοπου απαγορεύεται αυστηρά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα και σύνδεσμοι με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί πλήρης και σαφής πίστωση στους [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση στο αρχικό περιεχόμενο