ΘΥΜΠΙΡΟΝ

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 19 Απριλίου, 2023: Θύμπιρον – Πόλυς Εφραιμίδης – Παναγιώτα Αμπερίδου

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 19 Απριλίου, 2023: Θύμπιρον - Πόλυς Εφραιμίδης - Παναγιώτα Αμπερίδου

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα πανέμορφα ποντιακά τραγούδια που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν κάποια τα οποία ξεχωρίζουν επειδή θυμίζουν έντονα πατρίδας τραγωδίας. Έχουν το ηχόχρωμα το ποντιακό και αφού το ακούς για πρώτη φορά πιστεύεις ότι είναι μια παλιά ξεχασμένη ηχογράφηση από παλιούς καλλιτέχνες πρώτης γενιάς. Αυτό ακριβώς συμβαίνει, για μας τουλάχιστον, όταν ακούσαμε το τραγούδι “Θύμπιρον” (Θυμάρι) από τους Πόλυ Εφραιμίδη, Παναγιώτα Αμπερίδου, Θανάση Στυλίδη και Θεόφιλο Δημητριάδη. 
 
Από τις πρώτες τοξαριές του Θανάση Στυλίδη (που μας θυμίζουν τον Χρήστο τον Αϊβάζ) και τις κρυστάλλινες φωνές του Πόλυ και της Παναγιώτας, νιώθεις ότι ακούς παραδοσιακό τραγούδι πατρίδας, ενώ το τραγούδι είναι μια νέα δημιουργία. Τους στίχους υπογράφουν ο Θεόφιλος Δημητριάδης και ο Θανάσης Στυλίδης, και την μουσική ο Θανάσης Στυλίδης. Το “ντουέτο” του Πόλυ Εφραιμίδη και της Παναγιώτας Αμπερίδου είναι πραγματικά ότι καλύτερο και δένει τους στίχους και την μουσική και βγάζει το τέλειο μουσικό αποτέλεσμα. 
 
“Θύμπιρον”   Πόλυς Εφραιμίδης &  Παναγιώτα Αμπερίδου
 
Μουσική : Θανάσης  Στυλίδης 
Στίχοι:  Θεόφιλος Δημητριάδης – Θανάσης Στυλίδης  
Ερμηνεία : Πόλυς Εφραιμίδης –  Παναγιώτα Αμπερίδου 
Ποντιακή λύρα : Θανάσης Στυλίδης 
Ηλεκτρικό κόντρα μπάσο : Χρήστος Ντουμάνης 
Ηχογραφήσεις : “Νότα Νότα” – Αβραάμ Γκόσιος & Eastside Recording Studio 
Mixing & Mastering : Γιώργος Μπακάλης – Eastside Recording Studio 
Λήψη & Μοντάζ : Flynn Sunsey 
Σενάριο & Σκηνοθεσία : Θ. Στυλίδης , Flynn Sunsey, Πόλυς Εφραιμίδης , 
Παναγιώτα Αμπερίδου 
Μεταγραφή των στίχων στα ποντιακά : Γιάννης Γκόσιος 
 
Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους για το “Θύμπιρον” και καλοτάξιδο!
 
ΘΥΜΠΙΡΟΝ

Radio Trapezounta Boston
Dedicated to the Musical Traditions of Hellenic Pontos

🔴https://www.radiotrapezounta.com
🔴https://www.trapezounta.com
🔴http://bit.ly/RadioTrapezountaBoston

© [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], [2018].Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], with appropriate and specific direction to the original content.
© [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], [2018].Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η επανάληψη αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον δημιουργό ή / και τον ιδιοκτήτη αυτού του ιστότοπου απαγορεύεται αυστηρά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα και σύνδεσμοι με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί πλήρης και σαφής πίστωση στους [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση στο αρχικό περιεχόμενο