ΧΑΛΚΙΔΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΤΟ-ΠΡΩΤΟ-ΔΑΚΡΥ.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: “Το Πρώτο Δάκρυ” του Παναγιώτη Χαλκίδη

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: "Το Πρώτο Δάκρυ" του Παναγιώτη Χαλκίδη

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: “Το Πρώτο Δάκρυ” του Παναγιώτη Χαλκίδη

 

Ένα δράμα που συντελέστηκε στους αμπελώνες του Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας με την απαγωγή του οχτάχρονου Ιβάντσιου από τους κομιτατζήδες ληστές.

Ένας θανάσιμος τραυματισμός στην προσπάθεια απελευθέρωσης του.

Οι συγκλονιστικές στιγμές εκπατρισμού και η πορεία των προσφύγων Καβακλιωτών προς την Ελλάδα, η παραμονή τους κάτω από άθλιες συνθήκες στο Χαρμάνκιοϊ Θεσσαλονίκης και η συνέχιση της πορείας τους προς τα Κουφάλια, οι πρώτες δύσκολες μέρες στη νέα τους πατρίδα, είναι τα στοιχεία πάνω στα οποία έχτισε το ιστορικό μυθιστόρημα «Το πρώτο δάκρυ» ο συγγραφέας του βιβλίου.

Παράλληλα καταγράφει τη ζοφερή περίοδο από το 1870 ως το 1924 και τη συμπεριφορά των Βουλγάρων κατά του Ελληνισμού σε ‘κείνα τα μέρη της βόρειας Θράκης.

Ο χαμένος γιος Ιβάντσιος, του δυστυχή πατέρα Γκέτα κι ο μικρότερος αδελφός του ο Νικολής να τον περιμένει ως τα γεράματα, συμπληρώνουν το δράμα του έργου.

Ευχόμαστε καλοτάξιδο στον κ. Παναγιώτη Χαλκίδη για το νέο του βιβλίο!

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα του στο Facebook:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063563528932

ΧΑΛΚΙΔΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΤΟ-ΠΡΩΤΟ-ΔΑΚΡΥ.

Radio Trapezounta Boston
Dedicated to the Musical Traditions of Hellenic Pontos

🔴https://www.radiotrapezounta.com
🔴https://www.trapezounta.com
🔴https://tunein.com/radio/Radio-Trapezounta-Boston-s301498/

© [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], [2018].Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], with appropriate and specific direction to the original content.
© [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], [2018].Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η επανάληψη αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον δημιουργό ή / και τον ιδιοκτήτη αυτού του ιστότοπου απαγορεύεται αυστηρά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα και σύνδεσμοι με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί πλήρης και σαφής πίστωση στους [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση στο αρχικό περιεχόμενο