Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: 19 ΜΑΪΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: 19 ΜΑΪΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ


(άρθρο από την σελίδα www.trapezounta.com – 1η δημοσίευση 20 Μαϊου 2006)




Δυο γυναίκες πρόσφυγες, που ενσαρκώνουν στην πράξη πρόσωπα αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Αναθυμούνται αυτούς που έχουν χάσει και βυθίζονται στη θλίψη. Ποιος περίμενε τέτοιο πόνο;


Η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα του πιο εξοντωτικού πολέμου του 20ου αιώνα. Ενας αιώνας του οποίου τα πρώτα χρόνια σημαδεύονται και ποτίζονται απο το αίμα των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας. Το ένδοξο και πολίτιμο κομμάτι αυτό του Ελληνισμού κινδυνεύει να αφανιστεί από τήν μανία και το μίσος του τέρατος ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ ” Ατατούρκ ” ( πατέρας των Τούρκων ).

Ενα προσχεδιασμένο έγκλημα το οποίο πολλοί απο τους φίλους και συμμάχους της Ελλάδος βοήθησαν να υλοποιηθεί με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν τα αδέρφια μας απο τις πατρωγονικές τους εστίες. Εκεί που για 3.000 χρόνια διέπρεψαν, δημιούργησαν και διατήρησαν άσβεστη την φλόγα του Ελληνικού Πνεύματος.

Απο το 1908 ώς το 1912 κυριαρχεί πλέον η ιδέα ” Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ” και αυτό μεταφράζεται με περιστατικά όπως δολοφονίες και κατασχέσεις περιουσιών.

1912-1914 το σχέδιο των Τούρκων παίρνει σάρκα και οστά και αρχίζουν οι διωγμοί όλων των Ελληνικών πλυθησμών. Ελληνες απο την Θράκη, τον Πόντο και την Μ. Ασία μετακινούνται προς την Ελλάδα. Οι Ελληνες ή αναγκάζονται να καταφύγουν στην Ελλάδα ή εξαναγκάζονται.

Η εξόντωση των Ελλήνων είναι πλέον γεγονός ( 1914- 1918 )Χωριά ολόκληρα καίγονται και μαζι με αυτά οτι οι Ελληνες τόσα χρόνια δημιούργησαν. Οι πλυθησμοί διώκονται και θανατώνονται. Βιάζονται, σφαγιάζονται και εκτοπίζονται στην ενδοχώρα. Οτιδήποτε Ελληνικό καταστρέφεται και έρχονται τα πρώτα για τους Τούρκους επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι νεκροί στην περιοχή του Πόντου υπολογίζονται σε 353.000 με επίσημα στοιχεία ενώ πιστεύεται οτι είναι πολυ περισσότερα. Μαρτύρια που δεν τα συλαμβάνει ανθρώπινος νούς. 

Οσα και να γραφτούν ποτέ δεν θα μπορέσουν να περιγράψουν αυτά που βίωσαν οι πρόγονοι μας.

Το τέλεια αυτό οργανωμένο έγκλημα που βασίστηκε στην κατάργηση τών προνομίων τα οποία μεταφέρονται απο την αρμοδιότητα του Οικουμενικου Πατριαρχείου στην Τουρκική Κυβέρνηση. Στην στρατολογία τών Ελλήνων στα γνωστά σε όλους μας Τάγματα Εργασίας ” Αμελέ Ταμπουρού ”. Στην εξόντωση ολόκληρων οικογενειών στις επιτάξεις και στις βαριές φορολογίες. Στους εξισλαμισμούς, στους εκτοπισμούς και στις απελάσεις συνθέτουν την γεμάτη αίμα εικόνα της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.

Ποιός ήταν τελικά ο σκοπός όλης αυτής της τραγωδίας, ποιός ήταν ο υπαίτιος όλων αυτών των δεινών τών Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας; Πότε θα μάθουμε τήν πραγματική αλήθεια; Κατηγορούμε τίς συμμαχικές δυνάμεις οτι μας πρόδωσαν. Μήπως μας πρόδωσαν οι ίδιοι οι Ελληνες; Μήπως ακόμα μας προδίδουν; Για ποιούς θυσιαστίκαμε και ποιάς άρρωστης σκέψης θύματα γίναμε; Ολοι περιμένουμε την Διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας. Τι θα γίνει όμως την άλλη μέρα; Θα αρχίσουμε να χορεύουμε να γλεντάμε και να κοιμόμαστε ήσυχοι ή θα ξυπνήσει μέσα μας η συνείδηση και θα αναλάβουμε τίς ευθύνες μας απέναντι στους νεκρούς μας;

Τα ιστορικά στοιχεία ειναι απο την εγκυκλοπαίδεια  
”Αλησμόνητες Πατρίδες του Ελληνισμου ” τόμος 9 ” Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ”