23/08/2016 ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: KALOMANA ΚΑΛΟΜΑΝΑ Official 2016 GIANNIS KARADISOGLOU

23/08/2016 ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:
August 23, 2016 Video of the Day:
KALOMANA ΚΑΛΟΜΑΝΑ
Official 2016 GIANNIS KARADISOGLOU

 
CONTACT BY
EXELIXI MUSIC & FILM ENTERTAINMENT
PRODUCED / ORCHESTRATED / DIRECTED BY
DON CHRISTO KEMANETZIDIS
VOCALS: GIANNIS KARADISOGLOU
MUSIC: TRADITIONAL
LYRICS: BY KONSTANTINA AVRAMIDOU
REFRAIN LYRICS: BY CHRISTOS PARHARIDIS
PONTIAN LYRA: BABIS KEMANETZIDIS
RECORDED MIXED MASTERED AT EXELIXI STUDIOS
Επί της ευκαιρίας θέλω να ευχηθώ στον καλό μου φίλο Γιάννη Καραδίσογλου καλή επιτυχία στο νέο του τραγούδι “Καλομάνα”.
Τον Γιάννη τον γνώρισα “προσωπικά” φέτος το καλοκαίρι του 2016 στο Πρωτοχώρι (Πορτοράζ) Κοζάνης, αλλά η γνωριμία μας δεν άρχισε εκεί.

Πριν από 20 χρόνια περίπου, εγώ στην Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, και ο Γιάννης στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, ανακαλύπτοντας την νέα τεχνολογία του διαδικτύου (Internet) βρήκαμε ο ένας τον άλλον ψάχνωντας Πόντιους και πατριώτες σε κάθε γωνία της γης, μέσω τα τεχνολογικά μέσα της εποχής, ως και διά την σελίδα μου Trapezounta.com. Μάλιστα, τότε ψάχνωντας για στίχους για μια δισκογραφική συνεργασία με τον Σταύρο Πετρίδη, ο Γιάννης με σύστησε στον βετεράνο τραγουδιστή Χρήστο Παρχαρίδη, ο οποίος χωρίς να με γνωρίζει έγραψε για μένα δύο τραγούδια με θέμα δικής μου επιλογής, το “Τραπεζούντα” και το “Αφιέρωμα σον Πατέρα”.

Από τότε είχα την μεγάλη χαρά να γνωρίσω τον Θείο Χρήστο “Τσαφέτα” Παρχαρίδη και τον γιο του Λάμπη το 2005, αλλά έπρεπε να περιμένω άλλα 11 χρόνια να βρεθώ με τον Γιάννε.

Εύχομαι ολόψυχα στον Γιάννη κάθε επιτυχία σ’ αυτό το τραγούδι που ξέρω είναι μέσ’ την καρδιά του για πολλούς λόγους. Κάθε επιτυχία για την συμμετοχή του στο νέο δίσκο “Ψυχής Κατάθεση – Τραπεζούντα Παντέμορφον” με τους Χρήστο και Λάμπη Παρχαρίδη. Και μια ευχή να μην περάσουν 20 χρόνια για να ανταμώσουμε ξανά Γιάννε!

-Γιάννης Απαζίδης

Radio Trapezounta Boston
Dedicated to the Musical Traditions of Hellenic Pontos

Radio Trapezounta Boston on Social Media:?https://www.radiotrapezounta.com
?https://trapezounta.com
?https://tunein.com/radio/Radio-Trapezounta-Boston-s301498/
?https://www.facebook.com/radiotrapezounta/
?https://twitter.com/trapezounta
?https://www.instagram.com/radiotrapezountaboston
?https://www.pinterest.com/radiotrapezounta
?https://www.youtube.com/apazogli

© [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], [2018].
Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to [Ioannis Apazidis], [Trapezounta.com] and [RadioTrapezounta.com], with appropriate and specific direction to the original content
© [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], [2018].
Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η επανάληψη αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον δημιουργό ή / και τον ιδιοκτήτη αυτού του ιστότοπου απαγορεύεται αυστηρά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα και σύνδεσμοι με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί πλήρης και σαφής πίστωση στους [Ιωάννης Απαζίδης], [Trapezounta.com] και [RadioTrapezounta.com], με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση στο αρχικό περιεχόμενο.