Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας δίνει «Λόγο και Ρόλο» στα νέα παιδιά! 24 Μαρτίου 2018

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας δίνει «Λόγο και Ρόλο» στα νέα παιδιά!

Σε ένα όμορφο περιβάλλον στολισμένο με άνθη ροδακινιάς, ανάμεσα σε πλήθος κόσμου από γονείς, φίλους και παιδιά πραγματοποιήθηκε η Ποντιακή βραδιά της Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας το Σαββάτο 24 Μαρτίου 2018 στο οικ. Κέντρο Παρθενώνας. Δάσκαλοι και μαθητές με βαθύ αίσθημα της ευθύνης για την διατήρηση της ιστορίας και των συμβόλων μας, άνοιξαν την εκδήλωση με έναν διαφορετικό τρόπο, με το τραγούδι «Η Μάνα του Αλέξανδρου» δίνοντας μέσα από την «φωνή» τους την απάντηση πως η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Ακολούθησε ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τα τρία τμήματα του συλλόγου, λύρας, χορωδίας & χορού να «παντρεύονται» προκαλώντας τον θαυμασμό όλων των παραβρισκόμενων! Η όμορφη βραδιά που εμπνευστήκαν, επιμεληθήκαν και υλοποίησαν τα παιδία του συλλόγου κορυφώθηκε με τις βραβεύσεις των ίδιων των δασκάλων τους, κ. Βαγγέλη Λάχανη και κ.Στέφανο Σισμανίδη, που κατάφεραν σε λιγότερο από τρία χρόνια να μεταλαμπαδεύσουν με αγάπη και σεβασμό την παράδοση και τον πολιτισμό στις ψυχές των παιδιών. Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς έπειτα από επιθυμία του προέδρου της Λέσχης κ. Μωυσιάδη Γιώργου, ήταν η βράβευση του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών & δοτών μυελού των οστών «ο Άγιος Λουκάς» Χαρίεσσας και του προέδρου αυτού κ. Παμπουχίδη Ελευθέριου ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης, για την ανιδιοτελή κοινωνική του προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο, εγγράφοντας μέχρι σήμερα πάνω 4.000 εθελοντές και σώζοντας 25 ζωές από Λευχαιμία!!! Ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς έχοντας πάντα κυρίαρχο «λόγο και ρόλο» τα παιδιά του συλλόγου, η πίστα δεν άργησε να γεμίσει ασφυκτικά από νέους ανθρώπους ενώ το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Οι καλλιτέχνες που πλαισίωσαν αφιλοκερδώς την εκδήλωση αυτή, Τριανταφυλλίδης Δημήτρης, Στέφανος Σισμανίδης, Βαγγέλης Λάχανης, Αντώνης Μπράσας, Φίλιππος Χαραλαμπίδης, Τσοπουρίδης Θωμάς, Μπούκτσης Θωμάς, Αλέξανδρος Μπράσας, Σιδηρόπουλος Μάκης.

Την όμορφη οικογενειακή βραδιά που υλοποίησε με επιτυχία η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Ν. Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος Απόστολος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Δ. Νάουσας κ. Δάγγας Στέλιος, ο διοικητής της πυροσβεστικής Νάουσας κ. Παλαμούτης Νικόλαος, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ κ. Καγκελίδης Αντώνιος, ο πολιτευτής κ. Μπαρτζώκας Αναστάσιος, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κα. Λαζαρίδου Δέσποινα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Νάουσας κα. Μαλάκη Αθηνά, κα. Αραμπατζή Στέλλα, κ. Παζαρτίδης Αθανάσιος ,κ. Γαιτανίδης Θεόδωρος, ο πρόεδρος Τ.Κ Κοπανού κ. Στογιάννης Χρήστος, η Ε.Λ. Κοπανού, η Ε.Λ.Επισκοπής, Ε.Λ.Ειρηνούπολης, Ε.Λ. Βέροιας, τα «Ποντιακά Νιάτα» Ζερβοχωρίου, ο Πολιτιστικός σύλλογος Αγ. Γεωργίου, ο σύλλογος Κρητών Βεροίας, ο σύλλογος ποντίων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων, ο «Ευστάθιος Χωραφάς» Πατρίδας, ο σύλλογος ποντίων Κρ. Βρύσης «Αλ.Υψηλάντης», ο σύλλογος ποντίων Σεβαστιανών, ο σύλλογος Μελίκης & Περιχώρων, ο σύλλογος Πλατέως «οι Κομνηνοί», ο σύλλογος Παλατιτσωτών, ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Χαρίεσσας «Άγιος Δημήτριος», η Α.Ε.Χαρίεσσας, ο συλλόγος εθελοντών αιμοδοτών & δοτών μυελού των οστών «ο Άγιος Λουκάς» Χαρίεσσας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην εταιρεία Ειρηνούπολη Logistics, την εταιρεία Besko, τους Αφοί Σεμερτζίδη, την Ε.Λ.Κοπανού, το Ράδιο «Τραπεζούντα», την σελίδα «Αραέτς», τα αναμνηστικά «Καγκελίδης» καθώς και όλους τους δημοσιογράφους και τα Μ.Μ.Ε.

H φωτογραφίες είναι από το Photonet Studio Tsimpri στη Νάουσα.

Η μουσική που παίζει στο βίντεο είναι το “Τονγιαλίδικο” του Μιχάλη Καλιοντζίδη από το CD “Ποντιακοί Χοροί με τον Μιχάλη Καλιοντζίδη Νο1”.

Radio Trapezounta Boston

Dedicated to the Musical Traditions of Hellenic Pontos

Radio Trapezounta Boston on Social Media:

Webpage:           https://www.radiotrapezounta.com
Webpage:           https://trapezounta.com
Tune In Radio: https://tunein.com/radio/Radio-Trapezounta-Boston-s301498/
Facebook:          https://www.facebook.com/radiotrapezounta/
Twitter:              https://twitter.com/trapezounta
Instagram:        https://www.instagram.com/iapaz/
Pinterest:          https://www.pinterest.com/radiotrapezount/
YouTube:          https://www.youtube.com/apazogli
Google Plus:    https://plus.google.com/+JohnApazidis